Ensiaskeleet kurssille - aloitusluento

Ryhmän ensikeskusteluissa nousi esiin tärkeitä teemoja johtamisesta. Haluamme syventää ymmärrystämme johtajuuden eri ulottuvuuksista ja ilmenemismuodoista. Kohtaamme arjessamme päivittäin erityylisiä johtajia ja heidän tapansa johtaa vaikuttaa meihin monin tavoin, minkä vuoksi aiheen perusteiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Ensimmäinen luento oli johdatus johtamisen perusteisiin ja käsitteli johtajuuden peruskäsittteitä  ja terminologiaa. Uutena vastaan tuli heti johtajuuskäsitteen jakautuminen kahteen eri luokkaan: liiketoiminnan johtamiseen (management) sekä henkilöstöresurssien johtamiseen (leadership).

Edessä on intensiiviset kymmenen viikkoa, joiden aikana tulemme oppimaan mm. johtamisen sekä organisoinnin peruskäsitteet, liiketoiminnan perusfunktiot ja johtamisen perustehtävät.
Kurssilla käydään läpi myös, miten globaalit ilmiöt vaikuttavat toimintaympäristöömme. Myös oma ryhmämme kokee nämä asiat tärkeiksi.

Koska ryhmämme jäsenten pääaineena on lääketiede, työpaikka jossa tulemme tulevaisuudessa työskentelemään, painottuu mitä todennäköisimmin lääketieteeseen. Näin ollen toivomme saavamme kurssilta monipuolisia, työelämässä sovellettavia taitoja, joita voimme hyödyntää laajalti erilaisissa työympäristöissä.

Aikaisempiin kokemuksiimme johtamisesta lukeutuvat muun muassa varusmiesjohtajuus, erilaisten yhteisprojektien työstäminen ja tapahtumien järjestäminen sekä yritysrajapinnassa työskenteleminen. Näiden kokemusten valossa mielestämme tärkeitä asiasisältöjä ja taitoja johtamisen ja organisoinnin suhteen ovat kommunikointi, koordinointi ja tavoitteiden ja päämäärien selventäminen, mahdollistaminen ja saavuttaminen organisaatioissa.
 
Sekä kurssi että vierailevat luennoitsijat vaikuttavat mielenkiintoisilta!

Kommentit

Suositut tekstit